Ga naar de inhoud

Sociaal Advocaten

Iedereen heeft recht op een goede, betaalbare advocaat

Over ons

Ben jij op zoek naar een advocaat? Dan ben je bij Sociaal Advocaten aan het juiste adres. Sociaal Advocaten is een platform voor advocaten die rechtsbijstand verlenen krachtens een toevoeging (ook wel pro deo of gesubsidieerde rechtsbijstand). Onze advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten en staan ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Behalve rechtshulp krachtens een toevoeging verlenen onze advocaten ook rechtsbijstand op betalende basis, krachtens een vaste prijs of een redelijk uurtarief.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een toevoeging, gebruik dan de gratis toevoegingscheck. Kom je niet in aanmerking voor een toevoeging? Dan hanteren de bij Sociaal Advocaten aangesloten advocaten een redelijk uurtarief. Wil je liever een vaste prijs afspreken, dan spreek je een redelijke vaste prijs af. Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan kunnen de bij Sociaal Advocaten aangesloten advocaten jou misschien helpen met de vrije advocaatkeuze.

Wil je een rechtszaak starten? Ben je gedagvaard? Heb je behoefte aan juridisch advies of wil je meer over ons weten? Neem dan contact op met het contactformulier.

Sociaal Advocaten helpt zowel particulieren als ondernemers. Als de Raad voor Rechtsbijstand oordeelt dat er sprake is van bedrijfsmatig handelen, dan kom je als ondernemer meestal niet in aanmerking voor een toevoeging. In dat geval kan je ook als ondernemer een redelijk uurtarief of vaste prijs afspreken. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, dan kunnen onze advocaten jou misschien helpen met de vrije advocaatkeuze. Meestal betaal je dan een eigen risico en je betaalt de btw voor de aan jou geleverde dienstverlening.

Wil je liever gebruikmaken van een gratis inloopspreekuur, kijk dan ook op www.inloopspreekuur.nl De dienstverlening van inloopspreekuur.nl kan worden vergeleken met het Juridisch Loket. De meeste bij Sociaal Advocaten aangesloten advocaten zijn ook bij Inloopspreekuur.nl aangesloten.

Wat is een proceskostenveroordeling?

Procederen kost geld. Als je een rechtszaak wint, krijg je meestal niet al jouw kosten vergoed. Waarom is dat en welke kosten krijg je wel vergoed? Wat is een proceskostenveroordeling en waarom gebruiken wij het liquidatietarief?

Lees meer

Heb ik vrije advocaatkeuze?

Als je verzekerd bent voor rechtsbijstand, kan je gebruikmaken van de juristen en advocaten die werken voor jouw verzekering. Dit is alleen niet verplicht als je bijvoorbeeld naar de rechter moet. Dan heb je recht op vrije advocaatkeuze.

Lees meer