Ga naar de inhoud

Wil jij werken bij een sociaal advocatenkantoor?

Studeer jij Rechtsgeleerdheid en ben je op zoek naar een student-stage of werkstudentschap in de sociale advocatuur? Leg je de laatste hand aan jouw scriptie en wil je starten als juridisch medewerker of advocaat-stagiair? Of ben je klaar met de Zuidas en toe aan een veelzijdige praktijk? Neem dan contact met ons op.

Student-stage

Studeer jij Rechtsgeleerdheid en wil je ontdekken of de (sociale) advocatuur bij jou past? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden voor een student-stage. In een periode van twee maanden, of zoveel korter of langer, maak je onderdeel uit van een team van advocaten, of je werkt samen met een zelfstandig advocaat. Wat jij tijdens jouw stage allemaal meemaakt en doet, is afhankelijk van hoe ver jij bent in jouw studie en van jouw wensen. Denk aan uitzoekwerk, het voorbereiden van een processtuk of het bieden van ondersteuning op zitting.

Werkstudent

Vanaf het tweede jaar van jouw opleiding is het mogelijk om te solliciteren naar een functie als werkstudent. Naast jouw studie werk je bijvoorbeeld twee dagen per week voor een sociaal advocaat. Zo kan jij jouw theoretische kennis direct in de praktijk brengen. Je werkt mee in dossiers en bereid processtukken voor. Afhankelijk van het kantoor krijg je ook te maken met de andere aspecten van de advocatuur. Denk bijvoorbeeld aan contact met cliënten. Wil je meer weten over een werkstudentschap, neem dan contact op.

Juridisch medewerker

Als je net afgestudeerd bent, kan je aan de slag als juridisch medewerker. In principe begint iedere advocaat-stagiair als juridisch medewerker, omdat jij jezelf pas advocaat(-stagiair) mag noemen als je bent beëdigd door de rechtbank. Als juridisch medewerker kan je kennismaken met het werk van een advocaat-stagiair, nog zonder de verplichte beroepsopleiding te volgen. Dit is dan ook een uitstekende manier om te ontdekken of de advocatuur en of het advocatenkantoor waarvoor je gaat werken écht bij jou passen. Wil jij aan de slag als juridisch medewerker, neem dan contact op.

Advocaat-stagiair

Als je gaat werken als advocaat-stagiair dan start je als juridisch medewerker, tot het moment dat je beëdigd wordt door de rechtbank. Als je eenmaal advocaat-stagiair bent, dan moet jij je houden aan de regels die specifiek gelden voor advocaten. Denk aan de geheimhouding, de gedragsregels en de Advocatenwet. Je werkt als advocaat-stagiair gemiddeld drie jaar onder begeleiding van een ervaren advocaat, een patroon. Jouw patroon is jouw aanspreekpunt, jouw leermeester. Daarnaast volg je de beroepsopleiding, samen met advocaat-stagiairs van andere advocatenkantoren. Zo leer je alles wat jij moet leren om na (gemiddeld) drie jaar aan de slag te kunnen als zelfstandig advocaat, als advocaat-medewerker. Wil je meer weten over de sociale advocatuur, neem dan contact op.

Advocaat-medewerker

Werk je als advocaat op de Zuidas of voor een andersoortig commercieel kantoor en ben je op zoek naar meer variatie? Wil jij je eigen praktijk opbouwen en zelfstandig dossiers behandelen in plaats van mee te werken in een dossier van de partner? Of wil je ook eens weg van kantoor om met enige regelmaat een vlammend pleidooi af te leveren? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden om als sociaal advocaat aan de slag te gaan.