Ga naar de inhoud

Sociaal Advocaten

Iedereen heeft recht op een goede, betaalbare advocaat

Sociaal Advocaten Beslag- en executierecht

Is er beslag gelegd op jouw loon? Betaalt jouw ex zijn lening niet terug? Mogelijk heb je dan behoefte aan rechtsbijstand van een sociaal advocaat gespecialiseerd in het beslag- en executierecht. Op deze pagina lees je alles over het arbeidsrecht en over de mogelijkheden om een beslag- en executie-advocaat in te schakelen. De aanbevolen sociaal advocaat voor beslag- en executiegeschillen is mr. M.J.S. Spanjersberg.

Beslag- en executierecht

Beslag

Incasso

Wat is beslag en executie?

Als jij een schuld onbetaald laat, kan je in rechte worden betrokken. Jouw schuldeiser maakt dan een dagvaarding en schakelt een deurwaarder in voor de betekening van die dagvaarding. Verschijn je vervolgens niet bij de rechtbank dan krijg je een verstekvonnis. Dat vonnis wordt dan aan jou betekend, waarna beslag kan worden gelegd op jouw inkomen of vermogen. Je kan er dan voor kiezen om middels dat beslag te betalen of in verzet te gaan tegen dat verstekvonnis.

Verzet

Als je een dagvaarding ontvangt en niet in rechte komt opdagen, dan krijg je waarschijnlijk een verstekvonnis. De schuldeiser kan dat verstekvonnis vervolgens executeren, bijvoorbeeld door beslag te leggen op jouw inkomen of vermogen. Zodra je het verstekvonnis hebt ontvangen of zodra je bekend bent met de executie van dat verstekvonnis, moet je overwegen om snel een advocaat in te schakelen. Die advocaat zou dan verzet kunnen aantekenen tegen het verstekvonnis. Intussen kan de schuldeiser in de meeste gevallen wel doorgaan met executeren, omdat het verstekvonnis waarschijnlijk uitvoerbaar bij voorraad is verklaard.

Stel je vraag aan een advocaat beslag- en executierecht