Ga naar de inhoud

Sociaal Advocaten

Iedereen heeft recht op een goede, betaalbare advocaat

Sociaal Advocaten Strafrecht

Word je verdacht van een misdrijf? Heb je een onterechte bekeuring ontvangen? Mogelijk heb je dan behoefte aan rechtsbijstand van een sociaal advocaat gespecialiseerd in het strafrecht. Op deze pagina lees je alles over het strafrecht en over de mogelijkheden om een strafrechtadvocaat in te schakelen. De aanbevolen sociaal advocaat voor strafrecht is mr. B. Çiçek.

Strafrecht

Misdrijven

Overtredingen

Wat is het strafrecht?

Als je de wet overtreedt, kom je mogelijk in aanraking met politie en justitie. Jij bent dan verdachte. Het is belangrijk om als verdachte te weten wat jouw rechten zijn. Moet je bijvoorbeeld altijd zwijgen of kan het verstandig zijn om een verklaring af te leggen? Heeft de politie jou terecht als verdachte aangemerkt of zijn er fouten gemaakt, waardoor jouw rechten zijn geschonden? Een strafrechtadvocaat helpt jou als verdachte en beschermt jouw rechten, om zo te voorkomen dat jij ten onrechte wordt veroordeeld.

Bekeuring

Als je te hard rijdt en geflitst wordt, krijg je meestal een bekeuring. Daar kan niet altijd iets tegen worden gedaan. Er zijn ook overtredingen die meer discutabel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boete voor fout parkeren of een bekeuring omdat je belt tijdens het rijden. Handhavers maken soms een foutje bij het uitschrijven van een boete, wat tot gevolg kan hebben dat jij ten onrechte een bekeuring krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het verkeerd noteren van het kenteken, waardoor jij bekeurd wordt terwijl jouw auto op het pleegtijdstip stilstond voor de deur. Is jou dit overkomen, neem dan contact op met een sociaal advocaat strafrecht om de boete aan te vechten.

Stel je vraag aan een strafrechtadvocaat